onsdag 22. juni 2022

Orientering om forslaget til DOF av 22. Juni 2022

I dag kom DOF med sitt forslag til refinansiering som innebærer konvertering av 5,7 milliarder av gjeld til aksjer i DOF ASA og, dermed, en betydelig utvanning av eksisterende aksjonærer. Det er viktig å være oppmerksomt på at forslaget krever godkjenning av flere parter, blant annet aksjonærer.

Arbeidsgruppen ser nærmere på forslaget og veien fremover. Foreløpig ser vi at grunnlaget for konvertering baseres på DOF sin prestasjon i perioden fra 2018 til Q1 2022. Gitt at DOF ble ferdig med sitt omfattende byggeprogram i 2019 og at bransjen var hard rammet av lavkonjunktur og pandemien, er det fornuftig å stille spørsmål ved valg av grunnlaget for konvertering som medfører en betydelig undervurdering av DOF sin betalingsevne i årene fremover.

Vi anbefaler å lese våre analyser publisert på gruppens blogg, blant annet av DOF sin begrunnelse for restrukturering fra 2019, situasjonen i DOF Rederi AS, og underkommuniserte verdier.

Vi oppfordrer alle aksjonærer til å vurdere forslaget kritisk. Ved spørsmål og behov for hjelp, kontakt oss på mail.

Med beste hilsen,
DOF minoritetsgruppen
epost: dof.minoritetsgruppen@gmail.com
blogg: https://dofmg.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Det er forståelig at selskapets børsmeldinger, telefoner fra ledelsen, negative omtaler i media kan vekke ulike følelser og fører til impuls...