søndag 12. september 2021

Uklar kommunikasjon om markedsutsikter for DOF. Kommer selskapet med en oppklaring?

Den 24. august 2021 presenterte DOF ledelsen resultater for andre kvartal 2021 Q2. Selskapet meldte om vekst i kvartalsinntektene til ca. 2 mrd. NOK og et resultat etter skatt på ca. 580 mill. NOK. På selskapets Q2 webcast var det gledelig å høre CEOs orientering om bedring i ordreinngang med vekt på "full blast" i Brasil, hvor DOF har en sterk posisjon. Brasilianske real (BRL) styrket seg og ga en betydelig valutagevinst etter mange år med valutatap, blant annet en øking i cashbeholdning på over 60 millioner NOK. IMR segment overrasket positivt med en økning i EBITDA fra 46 millioner NOK(7% margin) i 2021 Q1(plansje 13) til 209 millioner NOK(19% margin) i 2021 Q2(plansje 12). Det ble også henvist til eksterne analyser som viste forventet vekst i fartøy-etterspørselen fra 2022 og de neste årene (plansjer 19-21).

DOF minoritetsgruppen er inspirert av de positive markedsforventningene i Brasil, og har bl.a. kommentert hva vi tror om utsiktene for DOFs tilstedeværelse i Brasil på vår blogg. E24 skriver at hovedeieren i DOF deler småaksjonærenes inntrykk om bedre utsikter etter Q2 resultatet og sier at han "har også troen på det"og at de "har sett mange slike lysninger".

Den 8. september 2021 kom DOF med en børsmelding til sine aksjonærer etter at småaksjonærene begynte å organisere seg for å ivareta sine interesser i pågående restrukturering. Bakgrunnen for initiativet er at småaksjonærene ble oppmerksom på oppslag i media om at forhandlinger handler om omfattende utvanning av eksisterende småaksjonærer gjennom gjeldskonvertering. Dette dannet grunnlag for bekymringer og kritiske spørsmål.  

I børsmeldingen informerer selskapet om at "there are no market developments or changes of the outlook of the Group justifying another conclusion." I følge E24 bekrefter DOF styreleder i sin e-post til avisen at "det har imidlertid ikke skjedd endringer i markedsutsiktene som tilsier at de kan nå målet uten «en meget omfattende» refinansiering". Videre presiseres styrelederen at refinansiering "innebærer en betydelig gjeldskonvertering".

Siden det kommuniseres så forskjellige markedssyn fra ledelsen, hovedeieren, og styrelederen, ber minoritetsgruppen DOF om avklaring om markedsutsikter og informasjon om oppdatert ordrebok for Q3 2021 og framover.

DOF minoritetsgruppe
epost: dof.minoritetsgruppen@gmail.com
blogg: https://dofmg.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Det er forståelig at selskapets børsmeldinger, telefoner fra ledelsen, negative omtaler i media kan vekke ulike følelser og fører til impuls...