onsdag 19. oktober 2022

Orientering om forslag om gransking av DOF

Arbeidsgruppen er informert om at en gruppe av aksjonærer med samlet aksjebeholdning på over 10% har fremmet forslag om gransking av DOF med hjemmel i aksjeloven(asl) §5-25. Gruppen venter på en bekreftelse fra DOF om at saken er mottatt. 

Dersom  forslaget om gransking ikke settes på agendaen på innkallingen til kommende EGF blir det mulig å melde dette skriftlig til styret, jf. asl. §5-11.

Siden offshoremarkedet er lite gjennomsiktig, er minoritetsaksjonærer avhengig av   selskapets opplysninger for å kunne ta stilling til saker som behandles på generalforsamling. Etter arbeidsgruppens vurdering har ikke DOFs aksjonærer et godt nok grunnlag for å ta stilling til forslagene beskrevet i selskapets meldinger av 22.06.2022 og 13.10.2022.

Dermed vurderer arbeidsgruppen behovet for å fremme forslag om utsettelse av avstemming til selskapet kommer med ytterligere opplysninger om selskapets reelle økonomiske situasjon, den senere tids markedsutvikling og fremtidsutsikter, selskapets betalingsevne og verdsettingen av eiendeler. I tillegg ønskes det en redegjørelse for alternative løsninger på DOFs økonomiske problemer. 

Forslagene om utsettelse og forslaget om gransking utfyller hverandre. Det er fornuftig at disse tas opp på førstkommende EGF før andre punkter.

Jim Øystein Holden
Arbeidsgruppen
DOF minoritetsgruppen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Det er forståelig at selskapets børsmeldinger, telefoner fra ledelsen, negative omtaler i media kan vekke ulike følelser og fører til impuls...