søndag 23. oktober 2022

Orientering om forberedelse til ekstraordinær generalforsamling (EGF)

Det vises til innkallingen til ekstraordinær generalforsamling (EGF) som skal avholdes den 11 november. Hensikten med EGF er avstemming over selskapets restrukturerings forslag som innebærer kraftig utvanning av nåværende aksjonærer.

Offshoremarkedet er lite gjennomsiktig og minoritetsaksjonærer er avhengig av selskapets opplysninger for å kunne ta stilling til selskapets forslag som har stor betydning for deres investering i DOF.

I selskapets børsmeldinger av 22.06.2022 og 13.10.2022 begrunnes forslaget med utgangspunkt i historiske resultater. Det er positivt at selskapet økte sitt estimat av EBITDA etter vår kritikk av at tall fra perioden fra 2018 til 2021 ettersom de ikke er representative. Det dreier seg fremdeles om historiske tall som ikke tar høyde for kontraktene selskapet har inngått i senere tid og som enda ikke viser seg til fulle i regnskapstallene. I tillegg inneholder presentasjonen åpenbare faktafeil. Det er riktig at en styrket dollarkurs gjør at DOFs gjeld øker betraktelig, men det blir ikke nevnt at styrket dollarkurs også påvirker inntekter og skipsverdier positivt.

Det er  positivt at selskapet vil gi ytterligere opplysninger om den økonomiske situasjonen på EGF.  Det sier seg selv at det ikke blir tid til en grundig gjennomgang av denne informasjonen før votering. Slik informasjon må senest presenteres i forbindelse med presentasjonen av 3. kvartal.

Arbeidsgruppens betraktninger om avstemning

Arbeidsgruppen mener at beslutningsgrunnlaget som DOF allerede har formidlet og vil eventuelt komme med på EGF, ikke er godt nok grunnlag for  aksjonærer til å ta stilling til selskapets forslag om restrukturering. Det mangles vesentlige opplysninger om selskapets reelle økonomiske situasjon og  betalingsevne i lys av den senere tids utvikling, samt fremtidsutsikter. Det stilles også spørsmål ved verdsetting av selskapets eiendeler, og manglende opplysninger om hvilke alternative løsninger på DOFs økonomiske utfordringer som har blitt vurdert.

Siden beslutningsgrunnlaget ikke er godt nok bør selskapets forslaget stemmes ned.

Videre ansees aksjonærenes forslag om gransking med hjemmel i aksjeloven §5-25 som essensielt, og det anbefales å stemme for.

Praktiske opplysninger om representasjon på EGF ved fullmakt

Innkallingen fra DOF til EGF inneholder et fullmaktsformular som viser at det er mulig å gi sin fullmakt til andre enn styrets leder. Arbeidsgruppen i DMG vil se nærmere på hvordan vi skal forholde oss til fullmakter, og kommer tilbake til dette i god tid før EGF. 

Arbeidsgruppen vil komme med en liste av sine representanter som kan gis fullmakt om det ønskes.

Arbeidsgruppen forsøkte tidligere å komme i dialog med DOF om tilrettelegging for elektronisk signering av fullmakt, men fikk ikke svar. Vi vil prøve igjen.

Det vil komme ytterligere opplysninger om EGF.

Arbeidsgruppen
DOF minoritetsgruppen
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Det er forståelig at selskapets børsmeldinger, telefoner fra ledelsen, negative omtaler i media kan vekke ulike følelser og fører til impuls...