mandag 28. februar 2022

Refleksjon over Q4 resultater og kritiske spørsmål til DOF ledelsen

Vi viser til og takker for Q4 presentasjon sist fredag. Det er gledelig å se DOF Management rapportere om forbedringer i driften og mer positive markedsforventninger.

Minoritetsgruppen registrerer at på nøkkeltall som EV/EBITDA og EV/EBIT er DOF blant de beste rederiene, også når vi sammenligner med de såkalt «ferdig restrukturerte» rederiene. 

Vi ser også at DOF øker avskriving og fortsetter med nedskrivninger når andre offshorerederier sluttet med nedskrivning, og til og med begynte med reversering av nedskriving. Vi merker oss også at DOF synes å ha ulike praksis i heleide selskaper (nedskriving fortsetter) og i JV’s DOF er involvert i. Dette er bare få av mange spørsmål som minoritetsgruppen ønsker å få svar på.

I første omgang ber Minoritetsgruppen DOF management om redegjørelse for:

  • Selskapets betalingsevne i 2022 og videre,
  • Verdsetting av flåten med fokus på metode og forutsetninger,
  • Krav om konvertering og tilgang til gjeldsregisteret.    

Minoritetsgruppen oppfordrer DOF ledelsen til å arrangere et åpent webinar for aksjonærer for å informere markedsutvikling, refinansiering, og Q&A. Innhold og rammer kan avstemmes i forkant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Det er forståelig at selskapets børsmeldinger, telefoner fra ledelsen, negative omtaler i media kan vekke ulike følelser og fører til impuls...