torsdag 14. oktober 2021

Aktiv maritim næringspolitikk loves fra den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum presenterte 13. oktober 2021 Hurdalsplattformen som er en politisk plattform for den nye regjeringen. Her loves en aktiv maritim politikk, blant annet aktivitetsskapende og omstillingstiltak for offshoreflåten. Regjeringen vil legge frem en nasjonal strategi for havvind som blant annet inkluderer satsing på norsk leverandørindustri, et godt regelverk og utvikling av nettinfrastruktur på norsk sokkel.

"Nå blir det viktig å sørge for rask fremdrift i konsesjonstildelinger. Vi må sikre at norsk kompetanse og norske leverandører får størst mulig andel i denne utviklingen", sier Maritimt Forum i en kommentar til den lovede satsingen på havvind. 

Regjeringen vil også legge frem en omstillingspakke for klimavennlig omstilling av skip, og stille krav til lavere utslipp fra offshoreflåten gjennom å sikre innfasing av teknologi og legge til rette for teknologiutvikling i norske kompetansemiljøer.

"Norske rederier gjennomfører en rekke grensesprengende teknologiprosjekter i dag, men det trengs et mer målrettet virkemiddelapparat for å skalere opp løsningene", sier Rederiforbundet i sin kommentar til plattformen.

Fra plattformen leser vi videre at regjeringen vil gi Eksportfinansiering Norge et bredere mandat og finansieringsløsninger for å støtte industrien med eksportpotensial og utnytte det internasjonale handlingsrommet for eksportgarantier (Hurdalsplattformen, s.12). Dette kan bidra positivt til den pågående refinansieringen i DOF. 

DOF Minoritetsgruppen ser med forventning frem til hvordan DOF med sin grønne kompetanse og erfaringer posisjonerer seg i dette landskapet i Norge og ute.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Det er forståelig at selskapets børsmeldinger, telefoner fra ledelsen, negative omtaler i media kan vekke ulike følelser og fører til impuls...