lørdag 25. september 2021

DOF leder an i det grønne skiftet til havs

Minoritetsgruppen mener at DOF er i god posisjon for å få tilgang til bærekraftig finansiering. Selskapet bidrar til det grønne skiftet til havs med havvind utbygging i samarbeid med Ørsted, Siemens, og andre. Kontrakten på Hywind Tampen var en strategisk milepæl. DOF går foran i næringen med "Intelligent Efficiency for offshore operations", som handler om å realisere energieffektivisering og klimagassreduksjoner i et partnerskap med de beste kunnskapsmiljøene som finnes. DOFs miljøinnsats er anerkjent av Financial Times som inkluderte selskapet i topp 300  “Europa`s Climate Leaders 2021”.

Det pågår en stor omlegging av finanssektoren i EU for å legge til rette for finansiering av aktiviteter og investeringer som bidrar til grønn omstilling. EU utvikler et klassifiseringssystem for bærekraftig finansiering. Detaljene i regelverket er ikke helt endelig avklart, men Rederiforbundet melder om at skipsfarten er tatt inn etter påtrykk fra en samlet europeisk rederinæring. Der er viktig for Rederiforbundet og norske selskaper at ikke bare skip som frakter mennesker og varer klassifiseres som «grønne», men alle skip som utfører maritime tjenester defineres som bærekraftige.

Minoritetsgruppen har bred støtte fra småaksjonærene i selskapet. Blant disse er både ansatte i selskapet, mange sjøfolk og pensjonssparere på Vestlandet med sterke følelser knyttet til DOF. Disse har holdt ut og følt stolthet for sin delaktighet på tross av at investeringen har nærmest blitt radert bort de siste 7 årene. Minoritetsaksjonærene står likevel samlet i oppfatningen om at det å gi opp er uaktuelt.

Hva bankene eller andre planlegger å oppnå ved å tvinge gjennom gjeldskonvertering og overtakelse av eierskapet i DOF er ikke lett å påvise før det er for sent. Vi håper ikke banker eller noen andre har planer om å utnytte den vanskelige situasjonen til sin fordel, og på bekostning av minoritetsaksjonærene. Men nå er optimismen på vei tilbake, selv om det fremdeles er usikkerhet om markedsutvikling. Derfor støtter minoritetsaksjonærer DOFs forslag om forlengelse av “stand still” avtalen. Vi mener at dette vil gi bedre innsikt i markedet og DOFs økonomisk situasjon i årene som kommer, og dermed danne bedre beslutningsgrunnlag for restrukturering.

Gruppen vil slåss mot urettferdighet og forskjellsbehandling i refinansiering. Alle aksjonærer er velkommen til å melde seg inn i gruppen for å støtte oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Det er forståelig at selskapets børsmeldinger, telefoner fra ledelsen, negative omtaler i media kan vekke ulike følelser og fører til impuls...