lørdag 26. mars 2022

Orientering om minoritetsgruppens samlede oppslutning

Det kommer flere henvendelser om minoritetsgruppens oppslutning, spesielt i perioder med høy aksjeomsetning og i forbindelse med selskapets meldinger som børsmeldingen av 11.3.2022

Oppslutningstall er dessverre ikke lett tilgjengelig. Telling er en omfattende oppgave siden minoritetsgruppen har over 300 medlemmer og fortsetter å vokse, samt beholdninger er dynamiske. Gruppens samlede oppslutning kontrolleres mot selskapets aksjonærregister en gang i måned ved månedsskiftet. 

Det er viktig å ta hensyn til gjeldende regelverk. I følge verdipapirhandelloven § 4-2 skal det børsmeldes dersom oppslutning "når opp til, overstiger eller faller under 5 prosent, 10 prosent, 15 prosent, 20 prosent, 25 prosent, 1/3, 50 prosent, 2/3 og 90 prosent av aksjekapitalen eller en tilsvarende andel av stemmene". Som kjent flagget minoritetsgruppen en oppslutning på 34% den 07.01.2022.

Siden opplysning om oppslutningen er viktig og etterspurt, vurderes det å starte med publisering av oppslutningstall på gruppens blogg ved betydelig endringer eller om behov. For å bli oppdatert, følg oss på vår blogg. Alle registrerte i minoritetsgruppens vil orienteres om det gjennom våre nyhetsmeldinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Det er forståelig at selskapets børsmeldinger, telefoner fra ledelsen, negative omtaler i media kan vekke ulike følelser og fører til impuls...