Mange aksjonærer har over tid undret seg over DOFs enorme ekstra ordinære. nedskrivninger. Sammen med vanlige avskrivninger har dette ført selskapet til negativ egenkapital. Så vidt vi kan se er DOF alene blant de norske offshorerederiene om å fortsette med nedskrivningene i 2. kvartal 2021, til tross for at DOF i kvartalsrapporten viste til Rystads analyser om forventninger om vekst i etterspørsel etter alle fartøysklasser fra 2022 (se side 19-21).
Når DOF avhender båter vil de vanligvis informere gjennom børsmeldinger hvordan salgene har påvirket resultatet og dermed egenkapitalen. Så langt har salgene påvirket egenkapitalen positivt fordi båtene som har blitt solgt, er solgt over bokført verdi og således økt egenkapitalen. Når f.eks. Skandi Buchan ble solgt viste det seg at reell markedsverdi var mer enn 50% over bokført verdi.
Så hvordan står det til med de reelle flåteverdiene i DOF sett mot den dystre lesningen i regnskapet? Dersom eksemplene over følger et mønster, kan det da være hold i vår påstand om at verdiene i DOF er kraftig undervurdert? - ikke minst med bakgrunn i de positive markedsutsiktene mange nå peker på er rett rundt hjørnet?
DOF minoritetsgruppen vil gjerne samarbeide med seriøse medier som kan være interessert i å dokumentere reelle verdier av den imponerende og moderne flåten og dyktige høykompetente organisasjonen DOF sitter med. Et alternativ er også å innhente nøytrale tredjeparts verdivurderinger. Et oppdatert verdi- og kunnskapsgrunnlag, og transparens om dette, vil tjene hele aksjonærfellesskapet i diskusjonene som nå ligger foran oss.
Styringsgruppe i DOF minoritetsgruppe
P.S.: En av våre medlemmer sendte oss sin analyse av verdiene til DOFs båter. Vi er takknemlig for dette, og tror at sammen har vi mye bede innsikt. Derfor oppfordrer vi alle til å bidra med sine analyser, kommentarer, kritiske spørsmål. Send oss e-post eller register seg på bloggen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.